14 Haziran 2013 Cuma

Gelişmeler gelişmeler....

Memleketin çalkalandığı, Y kuşağının hayranlık verici tepkilerinin izlendiği bu günlerde, Notacini.com ile ilgili bazı gelişmeler de oldu:

Yaklaşık 4000 kitaplık Hal Leonard siparişimiz Amerika'dan deniz yolu ile yola çıktı. 1 ay içerisinde İstanbul'a ulaşmasını bekliyoruz. sırada Henle, Schott, Baerenreiter siparişlerinin yolculukları var (onlar yakın mesafeden geleceği için 1 haftada İstanbul'a varacaklar)

Daha önce tamamlanan kurumsal kimlik çalışmamızdan sonra, site tasarımı da ortaya çıktı. Görsel olarak ziyaretçilerimizin etkileneceğini, kullanışlılık açısından da keyifli bir alışveriş deneyimi yaşatacağımızı düşünüyorum.

Tasarımda kitap kapakları genellikle önemli bir görsellik taşımadığından, kategorileri ve bölümleri ifade eden görsellerin seçimi ve sunumu önemli olacak gibi görünüyor.

Depo ve stok yönetimi için raf düzenekleri, stok kodları, bandroller, kitapların muhafaza edilmesi için gereken ambalajlamalar gibi çözümler netleştirildi.

E-ticaret alt yapısı için kobimaster ile anlaşma yapıldı. Sitenin yayın hayatının ilk zamanları için yeterli bir altyapı sunduklarını gördüm. Tasarım adaptasyonu konusunda da sorun yaşamayacaksak, makul bütçeler ile online olabiliriz. Daha sonra, herşey umulduğu gibi giderse, ziyaret sıklığı ve satış adetlerine göre altyapı için farklı çözümler uygulamak gerekebilir.

Tüm kitapların tanıtım yazıları, eserler hakkında ufak tefek bilgiler içeren çeviri çalışmaları bitmek üzere! Bu konuda şu ana kadar  yoğun özveri ile çalışan sayın Dr. Öner Şaylan'a buradan teşekkürlerimizi iletmek isterim :)

Kitaplar ve eser hakkında bilgiler -  özellikle klasik repertuar ile ilgili olanlar, sitenin çok önemli bir kısmını kapsayacak. Yayına başladıktan sonra, kitapların önsözleri ve editör yorumlarını da Türkçeleştirerek download edilebilir hale getireceğiz.  Bu sayede klasik eserler hakkında minik bir bilgi bankamız da oluşmuş olacak.

Tüm kitaplar için elimizden geldiğince performans videoları toplamaya çalışıyoruz. Sitemizde, youtube videolarına da yer vereceğiz. Youtube videoları arasından yaptığımız seçimlerimizi eserlerin "en beğenilen" icraları arasından seçmeye özen gösteriyoruz.

Üye yorumları köşesinde, ziyaretçilerimizi çalışma notları ve ipuçları paylaşmaya teşvik edeceğiz.  Bu sayede eserleri çalışacak kişiler, farklı deneyim ve yaklaşımlardan faydalanabilecekler.

Güzel bir diğer haber ise,  0216 363 NOTA (6682) numaralı telefonumuz ile ziyaretçi ve üyelerimize destek olabileceğiz.

Site beta yayını Kobimaster tarafından dönüşler nedeniyle şimdilik Haziran ayına yetişmeyecek gibi görünüyor. Temmuz ayı içerisinde beta yayına geçebileceğimizi umuyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder