12 Ağustos 2013 Pazartesi

Bayram tatilinde çalışanlar...


Bayramdan bir kaç gün önce Türkiye'ye ilk ulaşan nota siparişlerinin gümrük işlemleri tamamlandı, ardiye, ordino gibi kelimeler lugatımıza eklendi, ve Faber Piano Adventures Eğitim serisi, Ricordi, G.Schirmer, Amsco Publications, Hal Leonard yayın evlerinin kitapları 50 koli halinde ofisimize ulaştı!

Ayrıca, Epilog yayınlarının sahibi sayın Buğra Gültek ile tanışmamızdan hemen sonra, piyano metodları da 2 gün içerisinde Ankara'dan ulaştı.
Bunca koliyi asansörsüz ofis binamızın 3. katına kadar taşıyarak kol, bel, sırt ve bacak kaslarını olimpik yarışma seviyesinde zorlayarak taşıyan tüm kas sahiplerine ayrıca teşekkürlerimi iletmek isterim.

Koli içerisindeki kitapların kaç metre rafa ihtiyacı olacağını kolilere şöyle bir baktıktan sonra bakkal hesabı ile Ikea yolunu tuttuk.

Kütüphaneler de ofise taşındıktan sonra, kurulumlarını yapıp heyecanla kutuları açtık. Bir elimizde paketleme listesi, bir elimizde sipariş listesi sayımları yaparak kolileri açmaya başladık.

Ürün kodlarının oluşturulması konusunda epey ön çalışma yaptık. Bir eczacının raflardan kolayca ilaçları bulabildiği çeviklikte hareket edebilmek amacıyla bir kod sistemi hazırlandı. yayın evi kodu, müzik tarzı kodu,  ve sıra liste numarası ile yaklaşık 1000 farklı başlıktaki 5000e yakın kitabın bulunması konusunda hem fikir olduktan sonra dizmeye, paketlemeye, etiketlemeye başladık.

Satışlar başladığında bu etiketleme sisteminin işlevselliğini yitireceği belli, kitapların yerlerinin değişmemesi ve stok durumunun gerçek zamanlı takibi için farklı bir çözüm arayışımız sürüyor.

3 gün süren koli açma, jelatinleme, etiketleme, sıralama çalışmalarından sonra, ilk stok siparişinin yaklaşık 1/3ünü oluşturan kitaplarını raflara yerleştirdik. Tabii ki, bakkal hesabıyla yaptığımız raf boyu öngörüsü, 10. koliyi açtığımızda "hmmm... galiba sığmayacak..." dedirterek bizi tekrar Ikea'ya gönderdi.  3 Yeni kütüphane daha alarak döndük, eller iyice alışmış, bir çırpıda kuruverdik.


Hmmm. Galiba sığmayacak....                                                Yeni raflar alınınca...anca sığdı...

Bu hafta, gerek baskı kalitesi, gerek arkasındaki emek söz konusu olduğunda pek fazla alternatifi olmayan yayın evlerinin kitapları ofisimize ulaşacak. İlk yerleştirme çalışmasından kazanılan bilgiler ve el alışkanlıkları göz önüne alınırsa, yine bol etiketli, jelatinli, sıralamalı günler bizi bekliyor.

Kitapların her biri birbirinden güzel. Çeşitlilik ve stok durumundan şimdilik çok memnunum. Umarım müzisyenlerin nota problemlerine aranan çözümü sağlıyor olacağız... gelişmeleri paylaşmaya devam edeceğim...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder