31 Mayıs 2013 Cuma

Sipariş listeleri...Neler getirmeli, neler getirmemeli?


E-ticaret dünyasında malum, stoklu çalışmanın avantajları ve dezavantajları var. Her sipariş üzerine yurtdışından kitap getirmenin birim maliyete yansımaları alıcılar için hiç faydalı olmayacağından, Belli miktarda bir stok yatırımı yapmak zorunlu görünüyordu.

¨Yayınevlerinin hangi kitaplarını, hangi eserleri getirmeli?¨ sorusunu tek başıma cevaplayacak bilgim olmadığı için, bu konuda yardımıma konservatuarlı öğretmen arkadaşlarım ve yayınevlerinin best seller listeleri yetişti. Kitapların birbirinin satışını baltalamaması için aynı başlıktaki eseri birden fazla yayıncıdan getirmeme kararı aldım.

Fakat, yine hocalarım hangi eserin hangi yayınevi basım versiyonunun daha iyi daha etkili olduğu konusundaki görüşlerini değerlendirdim.

Enstrüman Eğitimi, Klasik Batı Repertuarı, Jazz+Blues+Ragtime, Pop&Rock, Heavy Rock+Metal, Broadway+Sinema altında 6 ana kategoride listeler oluşturup bu listeleri yayınevleri arasında bölüştürdüm.

Bu doğrultuda,

Enstrüman eğitimi metodlarında : Faber piano series, Alfred, Sassmannhaus, G.Schirmer

Klasik Batı Repertuarında: Henle, Baerenreiter, Ut Orpheus, Schott, G.Schirmer ve Sikorski

Diğer kategorilerde Hal Leonard'ın listelerinden faydalandım.

Getirdiğim kitap başlıklarının ne kadar ihtiyaca karşılık vereceğini, beklentileri karşılayıp karşılamadığını (yani boyumun ölçüsünü) satışa çıkmadan öğrenmeme imkan yok malesef. Optimizasyon ve stoka yatırım ilk 3 yıl yoğun bir şekilde vaktimi alacağa benziyor.

Yayına girdiğimizde yaklaşık 1200 farklı başlıkta 5000e yakın kitapla başlayacağız. Önümüzdeki en önemli engellerden biri fotokopi yerine kitaptan çalışmanın avantajlarının iletişimi olacak gibi görünüyor.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder